Celeste Ng (f. 1980) er amerikansk forfatter. Hun er datter af et ægtepar fra Hongkong, som flyttede til USA i slutningen af 60’erne, og voksede op i Pittsburgh, Pennsylvania. Da hun var 10 år, flyttede familien til Shaker Heights, Ohio. I dag bor hun i Cambridge, Massachusetts, med sin mand og søn.

Celeste Ng har læst engelsk på Harvard University og romandebuterede i 2014 med Everything I never told you, der udkommer på dansk i 2019. Bogen blev en New York Times bestseller, udpeget til at være blandt årets bedste bøger af flere medier og vandt en række priser. Små påsatte brande (eng. Little Fires Everywhere) er hendes anden roman – den strøg ind på toplisterne, vandt Goodreads’ afstemning for årets bedste roman i 2017 og udkommer i over 20 lande. Derudover har Reese Witherspoon købt rettighederne til at tv-filmatisere romanen.
Små påsatte brande
I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne.
TOP  ▲
Bøger af Celeste Ng
Små påsatte brande
I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et Læs mere