De renfærdige
Læs uddrag
Hør uddrag

De renfærdige

Historien om Novo

Hanne Sindbæk

For første gang kommer her den samlede, fascinerende fortælling om Novo Nordisk i bogform.

Bogen bygger på års research samt interviews med alle nulevende hovedpersoner og en lang række nøglepersoner i og omkring virksomheden. 

Novo Nordisk er ikke blot Danmarks mest værdifulde virksomhed – den er også verdens største insulinproducent. Det er en medicinalvirksomhed, der står respekt om i hele verden. To år i træk blev direktør Lars Rebien Sørensen udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review – ikke mindst fordi det var lykkedes ham at stå op imod giganten Eli Lilly på dennes hjemmebane i USA – verdens største diabetesmarked.

Det er en usædvanlig virksomhedshistorie, der tog sin begyndelse i 1922. Den danske Nobelpristager August Krogh og hans kone Marie hørte i Amerika om den nye opfindelse insulin. Marie led selv af diabetes – og hun overtalte derfor August til at undersøge det nærmere. Det lykkedes ham at få opskriften med hjem sammen med en principiel eneret til at producere insulin i Skandinavien. Bare tre måneder senere blev de første dødsdømte diabetikere reddet med dansk insulin. En virksomhed var skabt med et ædelt formål ætset ind i dna’et.

Efter August og Marie Krogh kom en række personer, der hver især og tilsammen har gjort Novo Nordisk til et enestående erhvervseventyr og en hæderkronet virksomhed: Lægen H.C. Hagedorn, fabrikanterne Thorvald og Harald Pedersen, Knud Hallas-Møller og de ikoniske direktører Henry Brennum, Erik Sørensen, Mads Øvlisen, Sonnich Fryland, Steen Riisgaard, Lars Rebien, Lise Kingo og Mads Krogsgaard.

De er De Renfærdige, og det her er deres unikke historie.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 400.00
Sideantal: 546
ISBN: 9788740010732
Format: 151x226
Udk. 10. april 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
På vej
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Hanne Sindbæk
Vi kan ikke sidde her til juleaften!
Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked. Ikke bare et portræt af Læs mere
Kammerherrens nye klæder
FRITZ SCHUR har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har Læs mere