Folket i træerne
Læs uddrag
Hør uddrag

Folket i træerne

Hanya Yanagihara

Politikens Forlag
Folket i træerne er Hanya Yanagiharas første roman, som hun skrev inden sin internationale kæmpesucces Et lille liv.

Året er 1950, og en ung læge ved navn Norton Perina er ved at forberede sig til en ekspedition til en fjern ø i Mikronesien, Ivu’iyu, på jagt efter en sagnomspunden, forsvundet stamme. Sammen med antropologen Paul Tallent drager han af sted og lykkes med sin mission; han finder ikke bare stammen, men også en anden gruppe mennesker som bor i skoven og virker til at opnå meget høje levealdre. Perina mistænker at kilden til hvad der næsten ligner evigt liv er kødet fra en bestemt skildpaddeart, og han er ude af stand til at modstå den fristelse det er at slå en ihjel og smugle en smule af kødet med tilbage til USA. Han er i stand til videnskabeligt at bevise sin tese, hvilket gør ham berømt verden over, men han opdager snart at prisen for opdagelsen er høj og frygtelig.

Folket i træerne er baseret på den virkelige historie om nobelpristager Dr. Daniel Carleton Gajdusek og er en tindrende mørk, modig fortælling om magt, magtmisbrug og menneskeligt begær i alle dets former.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 432
ISBN: 9788740058239
Format: 145x220
Udk. 22. oktober 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Nete Harsberg
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Fremragende … Det, der gør bogen så fantastisk, er ikke kun historien, men også det, at den evner at flette så mange store vestlige dramaer sammen til et ét.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Christian Møgeltoft
En overdådigt velskrevet og tankevækkende roman … Bogen har to spor. I det ydre følger vi en ung læge, der gør en betydningsfuld opdagelse og får Nobelprisen for det. På det indre dissekerer Yanagihara endnu engang et forkrøblet sind, denne gang en sociopat, sådan som hun i ’Et lille liv’ blotlagde den plagede Jude, så man sad lamslået tilbage. Læs mere
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Flemming Junker
En bemærkelsesværdig bedrift … ’Folket i træerne’ er inspireret af den virkelige historie om nobelpristageren Carleton Gajdusek, der blev dømt for pædofili, men ellers er bogen som nævnt ren fiktion. Og dét er suverænt godt lavet, intet mindre … En intellektuel og kompleks præstation fortalt i et rent og rigt sprog, flot gengivet af oversætteren. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Hanya Yanagihara
Et lille liv

Et lille liv er en af den slags romaner, der fortæller en Læs mere