Pigen de sendte tilbage
Hør uddrag

Pigen de sendte tilbage

Donatella Di Pietrantonio

C & K
”Jeg var tretten, og jeg kendte ikke længere min anden mor.”

Sådan begynder fortællingen om en ung pige, der bliver afleveret med en kuffert og en pose fuld af sko hos en familie, hun slet ikke kender. Den eneste forklaring, hun får af de to, hun hidtil har kaldt far og mor, er, at hendes rigtige forældre gerne vil have hende tilbage. Men ingen synes at vente hende i den fremmede familie, her har man nok i sine egne bekymringer.

Fattigdommen er stor, øretæverne hænger løst, at kunne spise sig mæt og gå regelmæssigt i skole er ikke noget, familiens børn kender til. Hun må dele seng med en lillesøster og værelse med tre halvvoksne brødre, og nattens lyde og lugte gennemtrænger alt, ligesom snavset og de hårde ord.

Alle i landsbyen kalder hende hånligt Arminuta, hende der kom tilbage. Men hvorfor er hun blevet sendt tilbage til sine biologiske forældre? Hvad har hun gjort forkert? Er der sket noget? Og hvem er egentlig hendes mor? Den kvinde, der fødte hende, men gav hende fra sig, eller den kvinde, hun er vokset op hos, som nu også har stødt hende bort?

I denne nye verden og familie skal pigen finde sig til rette, mens spørgsmålene tumler ubesvaret rundt. Hun forsøger at finde en vej tilbage til det liv, de forældre og de venner, hun kender, men langsomt opstår der nye bånd til hendes modige lillesøster, de tre brødre og hendes biologiske mor.

Pigen de sendte tilbage er en roman om en usædvanlig familiehistorie og om stærke venskaber, der overvinder fattigdom og fortvivlende forhold. En indtrængende, realistisk og poetisk roman om en ung piges vej mod sin egen plads i livet, om ansvarsfølelse og tilhørsforhold, om søskendeskab og om kompliceret moderkærlighed.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
ISBN: 9788740046250
Format: 135x210
Udk. 06. marts 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: C & K
Oversætter: Birgitte Grundtvig
Anmeldelser og omtale
RandiGlensbo.dk
”En både barsk og rørende fortælling om stærke bånd mellem søskende, om moderkærligheds vidt forskellige og somme tider uforståelige udtryk og om længslen efter et sted at høre til. En læseoplevelse der går lige i hjertet.”
 
 
 
 
 
-  Femina, Julie Lahme
”En smuk bog, som balancerer et sted mellem mareridt og håb, og som sætter empatien i gang.”
 
 
 
 
-  Litfix.dk
”Gribende … En stærk og intens roman om mødre og døtre sat i den italienske kontekst vi kender fra Ferrante … En lille perle, som jeg anbefaler alle Ferrante-fans at læse.”
 
 
 
 
 
-  May Schack, Politiken
”En vidunderlig roman om en ung pige, der bliver kastebold mellem to familier. I al sin grumme realisme rummer den sin egen poesi … Man læser den lille roman med den dybe psykologiske indsigt og de mange spillevende scener som i ét åndedrag. Og sidder tilbage med fornemmelsen af, at selv om stoffet er så grumt og sørgeligt, opløftes man alligevel af læsningen. Som Klaus Rifbjerg engang har formuleret det: Kunsten er at skrive om nogen, der har det dårligt, så de, der læser det, får det bedre. Den kunst mestrer Donatella Di Pietrantonio til fulde. Hendes stemme går rent igennem i Birgitte Grundtvig Hubers oversættelse.” Læs mere
Weekendavisen, Siri Ranva Hjelm Jacobsen
”På én gang fintfølende og rå.”
Downloads