Utilsigtede hændelser
Læs uddrag
Hør uddrag

Utilsigtede hændelser

Søren Mørch

Politikens Forlag
Utilsigtede hændelser er en fortsættelse og en afslutning af historikeren Søren Mørchs store fortælling om verden, som den er.

Søren Mørch fik et folkeligt gennembrud som historiefortæller, da han i slutningen af nullerne udgav de to store og stærkt anmelderroste værker Store forandringer og Vældige Ting, som blev solgt i over 30.000 eksemplarer. Nu fuldender han sit værk med det længe ventede tredje bind i trilogien, Utilsigtede hændelser.
Hvor første bind, Store forandringer, handlede om, hvordan verden blev, som vi kender den, og andet bind, Vældige ting, var fortællinger om, hvordan verden forandrede sig fra den gamle til den moderne, ser bind tre på verden, som den ser ud i sin nuværende skikkelse.

Med overraskende nedslag i historien fortæller Søren Mørch en række tankevækkende historier om den moderne verden som en proces, der fortsat buldrer derudad.
Det er fortællinger, der beskæftiger sig med forudsætningerne for vores tid, med afslutningen på Storbritanniens tid som stormagt, med Tyskland efter 2. Verdenskrig, med USA’s bestræbelser på at blive stormagt samt med Rusland og det moderne Iran og Afrika.
Med denne mosaik af historier forsøger Søren Mørch sig med det tankeeksperiment at se livet og historien som en lang række utilsigtede hændelser.

Utilsigtede hændelser er – på samme måde som de to tidligere bind – verdenshistorie på en ny, skarp og anderledes måde. Søren Mørch er i topform, og bindet er velskrevet, spændende at læse og godt at få forstand af.


Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 400.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 544
ISBN: 9788740050752
Format: 170x243
Udk. 05. december 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Politiken, Ulla Tofte
Søren Mørch kan konstruere historien som få andre. I nyt værk viser han, at man godt kan blive klogere af historien.
Weekendavisen, Adam Holm
Historikeren Søren Mørch hører ikke til den håndsky slags … Stilen er umiskendelig. Mørchs pen er velsmurt og ladet med vitriol, vid og vederstyggeligheder.
Downloads